Fabricació de la porcellana

La porcellana és un material omnipresent, conegut a tot el món per la seva durabilitat, versatilitat i atractiu visual.

Està fet d'una selecció de materials - però sovint incloent caolí i una àmplia gamma d'altres minerals i materials que es fabriquen escalfant-los els seus en un forn a temperatures entre 1.200 i 1.400 °C.

La porcellana es pot agrupar en tres tipus diferents: pasta dura, pasta tova i porcellana òssia. 

Aquestes tres agrupacions es basen en la composició de la pasta utilitzada per a fer-les i la temperatura a la qual van ser disparades. 

La duresa del material es deu al procés de vitrificació i a la formació de mullita durant el procés d'escalfament dins del forn. És sovint considerada com la ceràmica superior, a causa de la seva força i delicadesa, però és molt més difícil de fabricar en comparació amb el fang o gres. és impermeable, dura, altament resistent a xocs tèrmics i químics, translúcid (depenent del gruix) i molt fort.

Materials constituents

La porcellana està feta d'una mescla escalfada de sílice, argiles, feldespat i materials de sílex de petites grandàries de partícules. Aquests materials es combinen en diferents proporcions – fins que aconsegueixen les seves propietats de foc i sense foc - per a formar diferents tipus de porcellana. Donem un cop d'ull a aquests materials un darrere l'altre.

- Argila
- Feldespat
- Sílice
- Pedra xinesa
- Caolí
- Cendra òssia

En alguns casos, la porcellana pot contenir cossos baixos alcalins que contenen com a pedra sabonosa o alúmina.



Procés de fabricació

Com totes les altres ceràmiques, el procés per a fer porcellana és simple. L'argila es barreja amb additius, es forma i després es dispara en un forn. L'única cosa que difereix per a la porcellana són les identitats dels materials constituents, la temperatura del forn i, crucialment, la formació de mullita.

La formació de mullita és una de les fases clau en la fabricació de porcellana és la formació in situ de mullita, un material aluminosilicat i depenent de la estoquiometria, té la fórmula 3Al2O32SiO2 i 2Al2O3 SiO2. És un mineral molt rar en el sòl, però s'entén que es forma al voltant de 1.100 °C de materials de tipus feldespat i caolí durant el procés de cocció del forn.

Després d'haver seleccionat les matèries primeres requerides i treure les quantitats requerides per pes, es fan per a sotmetre's a una sèrie de passos preparatoris. 

Per a començar, són aixafats i després purificats. Després d'això, es barregen abans de ser sotmesos a diversos processos de formació. 

El procés de formació podria ser qualsevol de premsatge, fosa, formació de plàstic rígid o formació de plàstic suau. 



L'elecció del procés de formació normalment dependria de la mena de vaixella de porcellana que es produirà. 

Després de formar el cos de porcellana, es dispara després de la qual cosa pot ser envidrat. 

L'envidrament és el procés de disparar sobre un cos ceràmic una capa de vidre decoratiu. Finalment, la porcellana es dispara. 

Algunes porcellanes es formen i disparen de tal manera que se'ls coneix com 'bisque', és a dir, no tenen la coloració blanca tradicionalment associada.

En resum, el procés de fabricació de porcellana consisteix en el triturat de materials a utilitzar, la neteja i mescla d'aquests materials, el procés de formació del cos, el tret i després l'envidrament i re-disparo si és necessari.
 
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes