Visita al Castell de Verdú
Fortalesa mil·lenària
En la vostra visita gaudireu d'un entorn natural integrat en el marc històric medieval de la muralla i el castell de Verdú.

El Castell de Verdú és l’edifici més emblemàtic de la vila i va ser al seu voltant on es van començar a aixecar els carrers i places que ara formen el poble de Verdú.


Dades cronològiques generals d’interès:

1055 Ramon Berenguer I conquereix els territoris
1072 Els territoris passen a la família d’Arnau Company
1184 Berenguera de Cervera concedeix als habitants de Verdú la carta de població per a construir el poble a redós del castell.
1227 El castell passa a mans de Poblet després de ser empenyorat per Guillem de Cervera per a una croada a Terra santa.  El Monestir de Poblet va ser el propietari del Castell fins l'any 1836 amb la desamortització de Mendizábal.
1916 Es duen a terme actuacions de reforç a la part més important i noble del Castell dividit en diferents parts.
1919 Cèsar Martinell duu a terme una actuació al Castell, amb la contrucció d'accessos a volta soterrada del mol i la instal·lació de nous molins a la nau del soterrani.
1988 l'Ajuntament de Verdú compra part del Castell i porta a terme diversos treballs i obres de manteniment i rehabilitació a la Torre de l'Homenatge.
2004 s'inicien unes obres de restauració molt importants que van permetre la rehabilitació i consolidació estructural a l'edifici. 
2014 Es va obrir definitivament el Castell que ara és visitable.

 
Si juntament amb la vostra visita a Taller Obert desitjeu visitar el Castell de Verdú podeu fer-ho directament
a través de l'Oficina de Turisme de l'Ajuntament de Verdú o bé indiqueu-ho en el nostre formulari de reserves
i us ho gestionarem nosaltres.Ofina de Turisme
973-34 72 16
turisme@verdu.cat 
Galeria d'imatges